Ibland måste man bara blunda och ta steget…

Vilken fruktansvärd dag!

Jag har gått med i något som kallas för ”Fotosöndag”, http://fotosondag.se/ , där det kommer ut ett nytt tema att spåna i varje tisdag. Bilden ska sen publiceras under söndagen. ( All information står på deras hemsida)

Temat denna vecka, som då var ”min” första gång, var ”smal”… Jag ville få den representerad genom det smala tänkandet. I form av en nynazist i motljus… Fast killen på bilden skulle varit David, min svåger, som är allt annat än det. Ville på så vis få symboliserat både rasismens smala tänk, men även vårt eget, som har så lätt att döma så fort. Fast detta kom jag på först igår. Tiden gick mig om bet och det blev en omöjlighet att genomföra.

Det är då jag rasar. Så lätt rubbas jag. Tycker då att jag är katastrofdålig, och ett mantra rabblas om och om inuti mig om hur värdelös och dålig jag är. Hur folk kommer att skratta åt mig. Och hur skulle jag bara kunna tro att jag skulle kunna vara delaktig i något så fint som detta.

Orden är inte andras, naturligtvis, alla som är med i Fotosöndag verkar vara fantastiska och underbara människor. De är ett eko från det förflutna. Ett förflutet som lyser som en tunn röd tråd i mitt liv, och hindrar mig att våga göra det jag vill, och längtar efter. Hindrar mig i min vilja att leva.

Orden är min pappas. Som implanterats i mig så att jag tror på dem, och som sitter så djupt att minsta sak kan frigöra dem.

Inte mer. Det räcker nu. Jag tänker göra vad jag vill, och älska att göra vad jag vill, oavsett vad min egna nedvärderande tankar säger mig. Jag ska helt enkelt våga.

Bilden som jag väl delade, är inte den allra bästa, och kanske inte på något vis så kreativ eller fotografiskt bra. Men det är den viktigaste. För hade jag inte gjort det, hade jag lyssnat på rösterna från det förflutna, och låtit honom vinna över mig.

Det är över nu pappa, jag vinner!

Ta hand om er själva, och varandra!!!

Annonser

6 thoughts on “Ibland måste man bara blunda och ta steget…

  1. SÅ jävla bra PILLAN!!!!!
    Blir så jävla stolt över att du vågar göra…blir fan tårögd!!!
    Stå på dig, du kan!! Det vet du!! Låt inte några andra tankar ta över!!!!<3

  2. Bra min vän. Gör mig glad in i benmärgen att ha lärt känna dig lite grann. Håll fast i din tro på dig själv för det förtjänar så väl du som din kreativa förmåga.

  3. ”Pappa” var en idiot och ett stort as.
    Du däremot är en intelligent, varmhjärtad och kreativ människa. Ska bli kul att se alla dina fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s