Det här med vänskap… #Skånemaffian

Vi lever i en fartfylld värld. Allt går fort, vi jobbar mycket och ska hinna med allt och lite till.  Vänner, det ska man ha många av och gärna massvis från när man var liten. Men det är ofta ganska svårt att få nya vänner, utanför sin arbetsplats, som vuxen. Man börjar inte prata med någon på bussen och blir vänner direkt. Man blir nog snarare lite utstirrad och tillskriven allehanda galenskaper.

Idag kommer Filippa hit. Hon åker hem på söndag igen och spenderar helgen härnere i Skåne. Egentligen bor hon i Stockholm. Jag har inte känt Filippa länge alls, mindre än ett år faktiskt, hon har likväl blivit en nära vän och någon jag litar på. En stark och fin kvinna. Hon är vad vi skämtsamt brukar kalla stockholmsfalangen till Skånemaffian. Skånemaffian är som ni förstår inte på något vis illegal verksamhet, utan vi är en grupp tjejer. Fyra av oss bor nere i Skåne, och så Filippa.

Tänkte presentera tjejerna för er, utan att för den delen hänga ut dem. Gemensamt för alla är att vi alla hänger på Twitter och har galet kul ihopa. Vi är alla både väldigt lika och olika på samma gång. Alla genuint härliga, hjärtliga, snälla och starka i sina personligheter. Ingen är tystlåten.  Skönt gäng att få hänga med. Vänner som du vet inte försvinner, utan står bredvid dig, när hela havet stormar.

Filippa Kvinna boendes i stockholm, arbetar på ett kontor av något slag.  Singel och inga barn.

Ellan Kvinna som bor utanför Lund och pluggar till lärare. Gift med M och har tre barn; LillaL, MellanL och StoraL.

Vickan Bor utanför Lund och jobbar som akutsyrra. Gift med P och två barn; A och N.

Mian Bor i Malmö, jobbar som personlig assistent och har företag vid sidan om detta. Sambo med F och inga barn.

och så jag då…

På lördag ska vi träffas, käka middag och bara hänga. Kolla på melodifestivalen och skratta. Med män och barn. Det blir trångt, högljutt, och förhoppningsvis jäkligt kul. Längtar.

Vad jag vill ha sagt är följande.

Det finns tillfällen i livet där man helt plötsligt stöter på personer som kommer bli betydelsefulla i ditt liv. Tillåt inte rädsla att köra bort möjligheten. Öppna för möjligheten till vänskap och för andras erfarenheter. Man är inte starkare ensam, summan av ens gemensamma erfarenheter är alltid större. Ja, och att alla borde börja med Twitter också 😉

Nu ska jag fortsätta med min makalöst fascinerande syssla nämligen att vika tvätt. Ha en fin dag alla!

Ta hand om er själva, och varandra!

Annonser

5 thoughts on “Det här med vänskap… #Skånemaffian

  1. Ping: Ska det vara, så ska det vara rejält! | tantmian

  2. Ping: Skåne | Filifjonkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s